Revelion la superlativ în Piața Ovidiu

Cea mai mare petrecere de revelion de la malul mării are loc în Piața Ovidiu din Constanța. Trupele Voltaj și Cargo, dar și Anda Adam sunt marile atracții pentru Revelionul 2017, de la malul mării. Petrecerea începe pe 31 decembrie, după ora 18:00, atunci când constănțenii sunt invitați la un warm-up cu DJ, iar artiștii de calibru național vor urca pe scenă după ora 22:00.

Constănțenii și turiștii vor avea parte de cel puțin 3 ore de muzică bună și dans, iar totul va culmina cu un superb foc de artificii dublat de show-ul de lasere. Petrecerea îi va ține pe amatorii de distracție în Piața Ovidiu până la ora 1.00 a zilei de 1 ianuarie.

O petrecere de calitate nu ține cont de cantități, dar organizatorii Revelionului de la Constanța s-au asigurat că au toate cifrele la ei. Sunt cifre duble fata de anul trecut, pentru Revelionul din Piata Ovidiu.  Constănțenii se vor bucura de 10 minute de artificii, însemnând 4 tone de efecte pirotehnice. Acestea vor fi precedate de alte 10 minute de spectacol de efecte laser, proiectate pe cladirea muzeului de istorie. Scena este și ea una impresionantă, având 120 metri pătrați și o înălțime de aproape zece metri. În Piața Ovidiu, vor fi montate 70 de capete mobile de lumini, cele mai puternice dintre acestea fiind de 2000 Watti și 50 de aparate cu lumină convențională.  Pentru prima dată, Constanța va vedea două Space Canons – tunuri de lumină, care te vor duce cu gândul la cerul luminat din filmele cu Batman. Cele trei generatoare  de curent aduse special în Piața Ovidiu vor consuma aproape 800 litri de motorină în cele 8 ore de show. Sonorizarea va fi și ea pe măsura așteptărilor: sistemul acuststic va fi limitat la 100 decibeli, pentru ca normele europene  să fie respectate. Toate cele de mai sus nu ar funcționa dacă nu ar fi conectate prin 10 kilometri de cabluri și multiple conexiuni wireless.

Pentru show-ul de lasere, echipa tehnică a avut un buget de patru ori mai mare decât cel din 2015. Cele opt lasere puternice de 8 și 10 watts sunt sincronizate pe muzică. Ele încep spectacolul vizual la ora 23.50 și totul se încheie cu numărătoarea inversă de la miezul nopții. Trei camere video și o macara vor asigura tranmisiunea LIVE, simultană, de pe YouTube și Facebook.

Redactor: Oana Jărloianu ; Cerasela Videanu