Reuniune NATO a miniștrilor Apărării, la Bruxelles

Bruxelles-ul este gazda reuniunii miniștrilor Apărării din statele membre ale Alianței Nord-Atlantice. Întrunirea, la care este prezent și Mihai Fifor, se desfășoară pe parcursul a două zile.

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord organizează, începând din 14 februarie 2018, o reuniune a miniștrilor Apărării țărilor membre. Întâlnirea de la Bruxelles, la care participă și Ministrul Român al Apărării Naționale, Mihai Fifor, va avea două zile de dezbateri.

Pe agenda de miercuri a discuțiilor figurează subiecte ce se focalizează asupra politicii și planificării nucleare de descurajare, dar și pe partajarea echitabilă a responsabilităților, modernizarea Alianței, adaptarea instituțională și a structurii de comandă a NATO.

Apărarea Europei și cooperarea dintre Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană vor fi temele de dialog ce se vor dezbate în cadrul cinei de lucru, la care va fi prezentă Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate.

Programul întrunirii din data de 15 februarie prevede consfătuiri referitoare la aplicarea hotărârilor asumate la Summit-urile de la Varșovia și din Țara Galilor privind maniera de apărare și descurajare. Latura proiectării stabilității și combaterea terorismului se vor afla, de asemenea, pe ordinea de zi a reuniunii oficialilor din Apărare.

Redactor: Mihaela Țânțaru