Reuniune Internațională la Constanța

Școala 12 din Constanța,  găzduiește zilele acestea o reuniune a Proiectului Internaţional Erasmus + , ce are ca  temă fenomenul „Bullying„ ,  fenomen care a luat amploare în ultimii ani.

Scopul proiectului este abordarea fenomenului “bullying” prin educaţie, empatie şi conştientizare. Reuniunea   facilitează   schimbul   de   valori   ale   culturii   ţărilor   participante, dezvoltarea abilităţilor sociale şi de comunicare lingvistică.

Din agenda acestei reuniuni fac parte dezbateri atât între profesori, cât și între elevi, cu diferite teme. În cadrul aceluiași eveniment, vor avea loc momente artistice multiculturale și multietnice, ateliere de mărțișoare și felicitări, ateliere de încondeiere a ouălor de Paște, activități culturale și sportive cu diferite teme.

Atelierul de creație îți propune să promoveze tehnica de încondeiere cu ceară. Această artă dezvoltă răbdarea copiilor și plăcerea pentru frumos și artă.

La această întâlnire participă alături de elevii și profesorii școlii constănțene, dar și un grup de 11 profesori, precum și zece elevi din țările implicate în proiect, Grecia, Italia, Lituania, Portugalia și Turcia.

Deoarece fenomenul „ bullying„ este din ce în ce mai întâlnit, proiectul își propune combaterea acestui fenomen de violență fizică și psihică în rândul elevilor. Aceste activități au rolul de a forma și dezvolta  competențe emoționale, care să permită dezvoltarea unor relații sănătoase. Totodată, datorită acestor ateliere, elevii vor învăța  ce înseamnă autocontrolul, și respectul de sine, precum și față de ceilalți.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea