Retețe dezvăluite în premieră

Un preparat traditional tătăresc de lasă gura apă a fost vedeta unui eveniment culinar, organizat în premieră, în localitatea constănțeană Mihail Kogălniceanu. Festivalul ghiudemului a adunat cei mai iscusiți bucătari, iar de pe masă nu au lipsit specialitățile pentru care membri comunității sunt cunoscuți în toată lumea. Atenție, urmează imagini delicioase!

In cadrul primei editii a festivalului organizat de UDTTMR, membrii comunitatii tatare au fost invitati sa deguste doua dintre cele mai cunoscute preparate traditionale :ghiudemul si qaziul

Preparatul este facut după o reţetă simplă, folosită de sute de ani de către tătarii stabiliţi în Dobrogea. Organizatorii au pregatit pentru invitati 150 de kilograme de ghiudem din carne de cal

Gustul carnii pe gratar este unul delicios.

La festival au participat un numar mare de membri ai comunitatii tatare dar si reprezentanti ai autoritatilor locale din comuna Mihail Kogalniceanu unde s-a desfasurat evenimentul. Festivalul a fost un prilej de socializare pentru membrii celor doua comunitati si bineinteles un motiv de petrecere.

Atmonsfera a fost intretinuta de o formatie autohtona.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes