Rețeaua școlară va fi reevaluată

Școli închise de ani de zile din cauza numărului insuficient de elevi s-ar putea redeschide! Ministerul Educației are în vedere reevaluarea rețelei școlare pentru a reduce, pe cât posibil, distanțele pe care cei mici le parcurg cu microbuzul școlar. Ministrul Pavel Năstase s-a arătat îngrijorat de numărul mare de  accidente de circulație în care au fost implicați elevii aflați în drum spre școală.

O nouă strategie a  Ministerului Educației pare că ar vrea să pună pe primul loc elevul și nu posibilitățile financiare ale statului. Mai precis, chiar dacă într-un sat nu se strâng prea mulți copii, acestora să nu le fie negată posibilitatea de a urma școala din localitatea lor. Pentru aceasta s-au luat iarăși la verificat dosarele școlilor închise. Unele s-ar putea redeschide, afirmă ministrul educației naționale, Pavel Năstase.

De asemenea, infrastructura școlară va cunoaște îmbunătățiri. La nivelul ministerului există preocuparea de a se finaliza proiectele începute pe diverse programe de finanțare.

La nivel național sunt 250 de unități de învățământ unde au fost demarate investiții prin Banca Mondială, iar lucrările trenează de ani buni.

Redactor: Daniel Albu