Reţeaua de socializare Facebook a implinit saptamana aceasta 10 ani de la apariţie

Facebook a stabilit un nou record la bursa din New York , valoarea companiei crescand cu 4,5 miliarde USD. CEO-ul Mark Zuckerberg a castigat 3,2 miliarde USD, averea sa crescand la 27,4 miliarde USD potrivit clasamentului miliardarilor realizat de Bloomberg. “Are mai multi bani decat ar putea cheltui cineva intr-o viata iar seful Facebook face deseori si actiuni caritabile chiar luna trecuta a donat 1 miliard USD catre Fundatia Comunitatii din Silicon Valley insa a cheltuit anul trecut sume importante si pentru servicii de publicitate.. Eu zic sa nu-I plangem de mila pentru ca Facebook a crescut 14,1% ajungand la 61,08 USD/actiune la bursa din New York. Compania a anuntat o ccrestere a veniturilor pe primul trimestru 2014 de 63% la 2,59 miliarde USD, analistii estimau o medie a vanzarilor de 2,35 miliarde USD

Dustin Moskovitz, alt co-fondator Facebook, cu 8 zile mai mic decat Zuckerbwerg, este cel mai tanar miliardar din lume, castigand anul trecut 940 milioane USD. Saverin a castigat in 2013 400 milioane USD si controleaza o avere de 3,3 miliarde USD. Originar din Brazilia, el a renuntat la cetatenia Americana in 2012 inainte de listarea pe bursa a companiei si s-a stabilit in Singapore.

Nu putem omite din schema pe Managerul de operatiuni Sheryl Sandberg care a devenit cea mai tanara femeie miliardar din lume saptamana trecuta. Ea detine aproximativ 12 milioane de actiuni valorand 735 milioane USD, castigand alte peste 300 milioane USD prin tranzactionarea actiunilor.