Rețeaua de apă și canalizare, extinsă (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VL64y1eB2ok[/youtube]RAJA Constanța a reușit să devină dintr-o societate în prag de faliment în anul 2003, la una fără nicio datorie, fără împrumuturi la bănci și care are posibilitatea de a se extinde și în afara județului. La ora actuală, compania promovează un program de investiții de peste 270 de milioane de euro, cel mai mare de acest fel din România.

Din valoarea totală a proiectului, SC RAJA SA asigură prin cofinanţare aproape 70 de milioane de euro, Uniunea Europeană asigură peste 140 milioane euro, iar bugetul de stat şi bugetele locale de la nivelul unităţilor teritoriale unde se desfăşoară proiectul asigură diferența.

Contractul de realizare a investiţiei „Reabilitare şi extindere reţea apă, extindere reţea canalizare în localitatea Cobadin” s-a semnat cu o firmă de construcții ce are ca termen de finalizare luna ianuarie 2013. În urma realizării acestui proiect, reţeaua de distribuţie apă va fi extinsă cu aproape 4 kilometri, iar cea de canalizare cu aproape 8 km. În plus, magistralele de distribuţie din localitate vor fi reabilitate şi modernizate pe o lungime de aproximativ 400 metri. Beneficiarii sunt locuitorii de pe raza comunelor Cobadin, Valu lui Traian și Poarta Albă. Valoarea acestei investiţii se ridică la aproape 3,6 milioane lei, iar termenul de finalizare al lucrărilor este luna ianuarie 2014.

Reporter: Catalin Schipor ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.