Rețea de traficanți de droguri destructurată

O grupare condusă de doi cetăţeni iranieni, care coordona peste 50% din piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti a fost destructurată. Au fost ridicate 800 de grame de heroină, iar 4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au făcut 13 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Buzău. Descinderile au vizat o grupare specializată în trafic de droguri de mare risc. De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere emise de către procurorul DIICOT. În urma acestor activităţi, au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină, 3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani, 15.200 de lei, 9 autoturisme şi 25 de telefoane mobile. Din cercetări a reieşit că guparea, formată din persoane cu cetăţenie iraniană, turcă şi română, ar fi introdus pe teritoriul țării noastre zici de kilograme de heroină, procurate de pe teritoriul Iranului şi transportate în România prin Turcia. Gruparea formată din 7 persoane era condusă de doi cetăţeni iranieni, de 49 respectiv 51 de ani, care se pare că ar fi coordonat, în proporţie de 50-60% piaţa ilicită a traficului de heroină din Bucureşti.  Gruparea este cea mai importantă reţea de trafic de heroină care a acţionat în Capitală. Procurorul de caz din cadrul DIICOT a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 ore faţă de 4 dintre ei, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al Biroului tehnic şi de criminalistică – D.I.I.C.O.T. La acţiune au participat şi jandarmii din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Redactor: Cristina Niță