Restricții de circulație de Bobotează

Un eveniment important pentru creştini, Botezul Domnului, va fi cinstit la Constanța și în acest an printr-o serie de manifestări religioase. Primăria Municipiului Constanța informează că circulația autovehiculelor în zona peninsulară va fi restricționată timp de două zile.

Sâmbătă, 05 ianuarie, de la ora 05:30, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va fi săvâșită Sfânta Liturghie, urmată de Slujba de Sfințire a Apei în fața Catedralei. Duminică, în ziua de Bobotează, de la ora 07:00, va fi oficiată slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar de la ora 11:00, va avea loc o procesiune pe faleza Cazinoului, unde se va ține slujba de Sfințire Mare a Apei. Nu va lipsi nici tradiția aruncării și recuperării Sfintei Cruci din Marea Neagră. Pentru ca evenimentul religios să se desfășoare în condiții optime, circulația autovehiculelor în zona peninsulară va fi restricționată după cum urmează:

  • în perioada 04 ianuarie 2019, ora 18:00 și 06 ianuarie 2019, ora 14:00, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, pe tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta.
  • în data de 05 ianuarie 2019, parcarea autovehiculelor va fi interzisă, începând cu ora 16:00, pe bulevardul Regina Elisabeta, în zona Vraja Mării – Acvariu.
  • duminică, 06 ianuarie 2019, nu se va circula pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul cuprins între strada profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta și nici prin intersecția străzilor Termele Romane, Revoluția din 22 decembrie 1989 și bulevardul Regina Elisabeta.
  • tot duminică, în intervalul orar 06:00 – 09:00, taximetrele nu vor mai staționa în stația din zona Poarta 1.

În funcție de valorile de trafic, vor fi dispuse măsuri suplimentare de restricționare a traficului pe strada Termele Romane dinspre strada Traian și pe bulevardul Regina Elisabeta de la intersecția cu strada Arhiepiscopiei spre faleza Cazinoului. Pentru conducătorii auto sunt disponibile următoarele parcări: parcarea de pe strada Traian, în zona instanțelor de judecată, parcarea de pe strada Termele Romane și parcarea de la Poarta 1.

Redactor: Cristina Niță