Restricții de acces la Spitalul Județean de Urgență Constanța

Ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii apărute în ultima lună la nivel national dar și local, și, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța,  conducerea SJ “Sf. Apostol Andrei”  Constanța a luat mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești.

Spitalul Județean de Urgență Constanța a decis restricționarea accesului în unitate în unele secții. Motivul o constituie numărul crescut de viroze și infecții respiratorii apărute în ultima lună la nivel national dar și local.  Direcția de Sănătate Publică Constanța a venit și ea cu o recomandare în acest sens. Statistica spune că județul Constanța ocupă locul al doilea țară la numărul de viroze și infecții respiratorii, în ultima săptămână înregistrându-se 28 de cazuri de gripă. Astfel, începând de astăzi, 08.02.2018, se vor aplica următoarele măsuri:

În secțiile Oncologie, Anestezie Terapie Intensivă adulți și Anestezie Terapie Intensivă copii  va fi interzis accesul aparținătorilor. Pentru toate secțiile din Spital se va reduce programul de vizită. Accesul vizitatorilor va fi permis, zilnic, în intervalul 13.30-17.00. Accesul vizitatorilor în afara orelor de program este complet interzis. În timpul programului de vizită se impune limitarea accesului la 1 vizitator/pacient . Persoanele cu viroze/ infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților. Sunt interzise consulturile pacienților civili în cabinetele medicale din incinta secțiilor. Consultațiile se vor efectua doar în Ambulatorii. Echipamentul de protecție este obligatoriu. Acesta este disponibil la intrarea în secții.

Redactor: Sondra Sandu