Restaurante închise de ANPC

Celebrele restaurante ”La Cocoșatu” și ”La Gil” au fost închise temporar de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor. Neregulile constatate în urma controalelor desfăşurate au impus aplicarea acestei măsuri.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au propus ca sancţiune complementară închiderea celor două unităţi pe o perioadă de cel mult şase luni.

“În momentul în care se remediază problemele pot să deschidă. Asta înseamnă de la o zi la maximum 6 luni. Deci nu înseamnă că o să stea până la şase luni pentru că oamenii au intrat în panică şi au început să îşi facă curat. Dacă ei îşi fac treaba şi într-o zi, ceea ce este puţin probabil, noi le dăm drumul.”, a declarat Paul Anghel, directorul general al Direcţiei Control şi Supraveghere Piaţă din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

La ”Gil”, autorităţile au descoperit condiţii igienico sanitare necorespunzătoare, produse expirate şi neconforme şi faptul că nu sunt respectate condiţiile de temperatură. Tot în cazul acestei unităţi este vorba şi despre practici comerciale înşelătoare. Amenda aplicată punctului de lucru de către inspectorii ANPC se ridică la suma de 55.000 de lei.

La ”Cocoșatu”, sancțiunea conravențională este de 20.000 lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la preparare şi consum uman a cantităţii de 52 kilograme de produse diverse în valoare totală de 2.003 lei.

Redactor: Mihaela Țânțaru