Republica Turcia investește în educația românească

Zi de sărbătoare pentru Universitatea Ovidius din Constanța. Astăzi au fost inaugurate cele trei spații de studiu și cercetare, realizate cu sprijinul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă. La eveniment au participat atât reprezentanți ai universității, membri ai comunităţilor turcă şi tătară precum și oameni de afaceri turci.

Biblioteca „Cahit Arf”, Laboratorul Româno-Turc de cercetări matematice „Grigore Moisil” și Catedra de Istorie Turcă și Tătară, sunt cele trei noi spații care au fost inaugurate, joi, la Constanța.

O fericită coincidență face ca aceste spații să fie date în folosință chiar în săptămâna în care este marcată Ziua Dobrogei. Importantul eveniment demonstrează,  încă o dată,  atât relațiile de prietenie Româno – Turce cât și buna conviețuire  inter-etnică în Dobrogea. Cele trei săli au fost renovate și dotate de către Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă, oferind un sprijin important în ceea ce privește creșterea nivelului educației în sistemul universitar.

Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă (TIKA), subordonată direct premierului Republicii Turcia, are birouri deschise în peste 50 de țări din Europa, Asia și Africa și implementează proiecte în aproximativ 200 de țări.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.