Reprezentații formațiunilor politice au fost convocați la sediul Prefecturii Constanţa (VIDEO)

Fie că știu deja ce legea privind finanțările în cadrul campaniei electorale , fie că nu au fost intersați de acest subiect, la întâlnirea ce a avut drept scop aducerea la cunoștință a normelor privind actele de finanțare în cadrul unei campanii nu s-au prezentat decât 6 persoane.  Chiar și așa, reprezentantul Autorității Naționale Electorale prezent la adunare a ținut să precizeze condițiile legitime din punct de vedere financiar ce trebuie respectate la o campanie electorală.

În plus, reprezentanților politici li s-a adus la cunoștință și faptul că în termen de maximum 5 zile trebuie să declare la Autoritatea Electorală Permanentă, donațiile primite după care să le utilizeze.

Întâlnirea a avut loc la sediul Prefecturii din Constanța iar cei prezenți au avut la dispoziție și un ghid care cuprinde legea ce prevede aceste norme.

Încălcarea oricărei prevederi legale din legea 334 din 2006 poate atrage amenzi de la 5 mii la 25 de mii de lei și confiscarea sumelor care prezintă obiectul contravenției.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: George Dima