Reprezentanțíi Spitalului Clinic Județean Constanța nu sunt de acord cu măsura coplatei

Directorul Spitalului Clinic Județean Constanța reclamă modul defectuos în care Ministerul Sănătății împarte resursele financiare către spitale. Astfel, directorul susține că de cele mai multe ori banii merg spre spitalele care au datorii și nu spre investițiile absolut necesare pentru modernizarea unităţilor și a actului medical. În ceea ce privește alocarea fondurilor, de la Casa de Asigurări, directorul cere mai multă transparență.

Deși se plânge că nu există bani pentru investiții și că, din anul 2009, Spitalul Clinic Județean a pierdut finanțare de patru milioane de euro în condițiile în care totul s-a scumpit, managerul spitalului constănțean nu este acord cu o nouă taxă pentru pacienți.

Achitarea unei noi taxe în condițiile în care deja scot sute de lei din buzunar pentru a-și cumpăra tratamentul i-a adus în pragul disperării pe bolnavi.

În acest context managerul a recunoscut că mulți dintre pacienți au luat atitudine și au dat spitalul în judecată pentru a-și recupera banii pe care i-au dat pe medicamente.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Alex Ionescu