Reprezentanții Republicii Turcia au participat la inaugurarea Grădiniței Bilingve din Medgidia

Părinți și copii alături de invitați de seamă au asistat la inaugurarea Grădiniței Bilingve din Medgidia. Unitatea de învățământ a fost reabilitată și utilată la standarde europene.

Timp de mai multe luni unitatea de învățământ a trecut prin reparații capitale. Lucru îmbucurător atât pentru conducerea grădiniței, cât și pentru părinții ai căror copii studiază aici. La început de nou an școlar reprezentanții Colegiului Național Kemal Ataturk din Medgidia, alături de membri ai Agenţiei de Cooperare şi Coordonare Turcă TIKA, oficialități din Republica Turcia și autoritățilocale au participat la inaugurarea edificiului.

După tăierea panglicii inaugurale, oaspeții au vizitat încăperile în care micuții vor studia în cele mai bune condiții. Prezenți la eveniment reprezentanții Inspectoratului Județean Constanța spun că după aceste îmbunătățiri se așteaptă și rezultate așa cum s-a întâmplat în cadrul altor instituții de învățământ

Unii mai timizi, alţii mai îndrăzneţi, copiii s-au simţit bine. Asta deoarece evenimentul le-a oferit posibilitatea să se familiarizeze cu locul unde vor desfăşura tot felul de activităţi de acum înainte

Faptul că oficialii turci au ales Dobrogea nu este întâmplător. Potrivit statisticilor, în această zonă a țării noastre trăiesc aproximativ 70 de mii de turci și tătari.

Redactor: Andreea Barbu