Reprezentanti ai Institutiei Avocatul Poporului din Constanta au acordat astazi audiente cernavodenilor (VIDEO)

Deposedarile de terenuri si abuzurile din partea autoritatilor administrative sunt doar o parte din problemele cu care s-au prezentat cernavodenii in audienta cu Avocatul Poporului. Domnul Minea, de exemplu, detine titluri de proprietate pentru terenuri, insa nu a intrat niciodata in posesia acestora.

Dupa ani intregi de framantari si lipsa oricărui ajutor, norocul i-a suras şi a gasit in sfarsit solutii pentru problemele sale. Reprezentantii Avocatului Poporului vor deschide o ancheta, prin care spera sa-l reproprieze pe cernavodean.

Cu situatii asemanatoare s-au confruntat si alti cernavodeni prezenti la audiente.

Primaria oraşului Cernavodă a încheiat un protocol de colaborare cu Biroul teritorial Constanţa al instituţiei Avocatul Poporului. Scopul este de a veni în întâmpinarea cetăţenilor, de a le asculta problemele, pentru ca aceştia să nu se mai  deplaseze la sediul din Constanţa. Ca urmare, s-a convenit ca o dată pe lună să se acorde audienţe cetăţenilor interesaţi, în sediul primăriei. Instituţiei Avocatul Poporului i se poate adresa orice persoană fizică ce se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, exceptând autorităţii judecătoreşti. Persoanele interesate pot solicita, gratuit, sprijinul Avocatului Poporului.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Valentin Babusca