Repetiții pentru Ziua Națională a României

Constanța a răsunat astăzi sub șenilele vehiculelor militare blindate și al ropotului pasului de defilare. Pe bulevardul central al orașului de la malul mării s-a desfășurat antrenamentul general pentru ceremonia militară organizată de Ziua Națională a României.

Pe Bulevardul Tomis din Constanța a avut loc o întreagă desfășurare de forțe militare, mijloace tehnice de luptă și intervenție din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne. Toate au putut fi admirate de trecători.

La repetiții au defilat și instalațiile antiaeriene Ghepard. Acestea sunt considerate drept cele mai bune mașini de luptă împotriva aviației pe care le are Dobrogea. Tunurile trag cu 4500 de proiectile pe minut, urmărind interceptoarele de mare viteză. Sunt foarte rar văzute în public și nu ies decât la o ocazie de acest gen. Constănțenii prezenți au fost de-a dreptul încântați.

Peste 500 de militari cu aproximativ 60 de mijloace tehnice de luptă și intervenție din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne vor participa la ceremonia militară dedicată Zilei Naționale a României.

Primăria Constanța a anunțat că pe 1 Decembrie o mare parte din bulevardul Alexandru Lăpușneanu va fi blocat circulației generale,  pentru a face loc defilării tancurilor și a celorlalte vehicule militare.

Redactor: Cristina Niță