Repetiție generală pe faleză

Marea Neagra a fost astazi mai agitata ca niciodata. Si nu din cauza vreunei furtuni puternice. S-a tras ca la război cu munitie de manevra. S-a lasat cu victime salvate cu ajutorul elicopterului, explozii si incendii la bord. Totul dupa un scenariu bine stabilit. A fost o repetitie generala pentru Ziua Marinei Romane și totul a decurs ca la carte.

In scenariul pus la punct de statul major al marinei militare o nava proprie de lupta a fost atacata de doua avioane inamice si cateva elicoptere. Interceptoarele de mare viteza decolate de la baza aeriana de la Fetesti au trecut pe deasupra flotei militare lansand atacul.

S-a dat alarma generala iar navele si-au modificat pozitile in dispozitiv: fortaretele plutitoare s-au regrupat si-au pus in functiune artileria grea. Imediat au intrat in lupta navele militare de sprijin si atac.

Situatie devine grava atunci cand inamicul lanseaza un atac asupra tarmului. De pe faleza, puscasii marini au deschis focul iar din aer elicopterele au lansat la apa scafandrii de lupta.

Toata actiunea a fost atent supravegheata de catre superiorii fortelor navale romane.

In timp ce pe mare marinarii isi perfectionau scenariul de lupta, pe faleza Comandamentului Naval turistii asistau cu uimire la filmul de actiune derulat in fata lor.

Ziua Marinei este sărbătorită în fiecare an la 15 august, iar cei 10.000 de oameni aşteptaţi la eveniment pot urmări exerciţiile de pe faleza Cazinoului din Constanţa.

Redactor: Oana Damian