Repercusiuni suportate de o constănțeancă

Caine fara botnita din rasa rottweiler, lasat liber in parcul Tabacarie din Constanta. Politistii ajunsi imediat la fata locului au amendat proprietara cainelui, exact cum prevede legea. Acestia au constatat ca animalul nu era nici  inregistrat in evidenta autoritatilor.

O femeie din Constanța a fost sancționată contravențional în cursul zilei de doi aprilie de polițiștii locali pentru că a fost observat faptul că își plimba câinele, rasa rottweiler fără ca acesta să poarte botniță, după cum prevede legea.

După cercetările la fața locului, oamenii legii au aflat că animalul nu se află în evidența autorităților, fapt de asemenea impus de lege.

„Deținătorul legal al patrupedului a fost sancționat contravențional  cu suma de 500 lei pentru neîndeplinirea obligației de a depune la secția de poliție în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele o adeverință în fotocopie, eliberată de Asociația Chinologică Română, așa cum este stipulat în dispozițiile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța, Valentina Chiriță

Polițiștii locali doresc să aducă la cunoștința cetățenilor faptul că nerespectarea normelor legale privind plimbatul câinilor fără lesă pe drumurile publice, în parcuri și alte spații/locuri publice, chiar însoțiți de stăpâni, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoțitorului patrupedului cu amendă de la 500-1.000 lei.

Redactor: Sondra Sandu