Renunțatul la fumat poate fi deseori dificil, însă nu este imposibil (VIDEO)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AMgEigfBWyw[/youtube]Programul Stop Fumat se reia la Constanţa, iar cei care sunt conştienţi de efectele nocise ale acestui viciu pot beneficia de tratament şi consiliere pentru a uita definitv de ţigări.

Statisticile arată că tigarile ucid 50 % din persoanele care fumează ani la rând. Jumătate din acestea mor prematur, între 35 și 69 ani. Nici un alt produs nu este mai periculos sau duce la decesul mai multor persoane. Consumul de tutun face mai multe victime decat sida, drogurile, accidentele rutiere, crimele și tentativele de suicid la un loc.

Cei mai mulți dintre fumători conștientizează efectele nocive ale tutunului, dar nu au voința necesară pentru a renunța.

În principiu renunţarea la acest obicei trebuie să fie susţinută de o motivaţie personală puternică şi de sprijin medical.

De peste patru ani, în Constanţa, este derulat un program antifumat, care vine în ajutorul celor care vor să renunţe la acest obicei, prin consultaţie şi tratament. Programul Stop fumat va fi reluat începând de această lună, fapt pentru care încep înscrierile la consultaţii de miercuri, 19 septembrie. Programul va continua cu înscrieri în zilele de 26 septembrie şi 3 octombrie.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Viorel Cotleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.