Renumitul Spital de Oase din Eforie Sud va deveni secţie exterioară a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa

Consilierii judeţeni în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu au aprobat proiectul ce prevede această reorganizare. În ciuda numeroaselor modificări pe care le-ar produce desfiinţarea spitalului, preşedintele CJC susţine că nimeni nu va rămâne fără loc de muncă şi că aceasta este singura soluţie pentru salvarea uniităţii sanitare care nu a mai fost reabilitată de 15 ani.

Cu toate acestea, consilierii PDL au găsit o altă soluţie pentru salvarea unităţii sanitare din Eforie Sud, soluţie care a fost însă respinsă de preşedintele CJC.

La sedinţa de Consiliu au participat şi reprezentanţi ai Spitalului din Eforie Sud, îngrijoraţi atât de soarta unităţii sanitare cât şi de faptul că şi-ar putea pierde salariile.

În ciuda promisinilor făcute de preşedintele CJC, lucrătorii din cadrul spitalului din Eforie Sud susţin că este imposibil că toţi angajaţii să-şi păstreze locul de muncă, în special cei care ocupă funcţii administrative. În plus, dacă Spitalul din Eforie va deveni secţie exterioară a Spitalului Judeţean, secţia de Oncologie va dispărea şi asta din cauza că Spitalul are deja o clinică de ortopedie, recent modernizată.

Chiar dacă spitalul nu beneficiază de cele mai bune condiţii, perfomanţele medicilor de la Eforie Sud sunt de lăudat chiar şi pe plan naţional. Cu toate acestea nici un Guvern nu a alocat bani pentru reparaţii timp de 15 ani. Astfel încât, spitalul a ajuns să deţină în prezent un număr de 120  paturi din cele 400 câte au fost acum 15 ani. Chiar şi aşa, gradul de ocupare rămâne în continuare ridicat.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Victor Nita