Remanierea Guvernului Tudose

Premierul Mihai Tudose a anunţat ca în această săptămână va avea loc  o remaniere guvernamentală. Acesta a precizat că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar doi membri ai Cabinetului.

Premierul României, Mihai Tudose a repetat faptul că va cere demisia din Guvern a cinci membri, din cabinetului său. De asemenea, el mai declarat faptul că, în această săptămână, va lua: “nişte decizii dure, dar necesare”. Acesta a menționat că sunt trei miniştri cu probleme penale care creeză discomfort la nivel de percepţie publică, şi la nivel de Comisie Europeană. Tudose a recunoscut faptul că i s-a sugerat din partea Comisiei Europene sa gaseasca o solutie, în Guvern, a miniştrilor penali.

În acest context, întrebat dacă va cere plecarea din Executiv a miniștrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, prim-ministrul a răspuns afirmativ. El a mai precizat faptul că remanierea guvernamentală va mai viza cel puţin doi miniştri. Șeful Guvernului a afirmat că mai sunt încă doi miniştri, pe care îi va ruga să părăsească Cabinetul. Sursele spun că ar fi vorba despre ministrul Sănătății, Florian Bodog și ministrul Educației, Liviu Pop. Întrebat dacă a găsit înlocuitori pentru miniştrii vizaţi, Tudose a spus faptul că a găsit “nişte soluţii bune”.

Redactor: Lavinia Barbu