Reguli noi la examenul auto

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va înregistra o premieră naţională. Candidaţii care vor susţine proba practică vor avea parte de o surpriză. Aceștia  vor fi înregistraţi video, dar şi audio. Potrivit oficilalilor din Constanţa, modificările vor avea loc începând cu data de 1 iulie 2017.

Veşti bune pentru transparenţa în obţinerea permiselor de conducere. După ce, în ultimii ani, proba teoretică a beneficiat de monitorizare video, de pe data de 1 iulie 2017 și proba practică va fi monitorizată prin sisteme de supraveghere video şi audio. Camerele vor fi montate în autoturismele şcolilor de şoferi, iar sistemele tehnice de monitorizare vor fi asigurate de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Deținători ai unui permis de conducere sau nu, oamenii sunt de accord cu noua procedură.

Chiar şi după implementarea acestei măsuri, mai rămân de rezolvat alte probleme pentru a asigura o durată cât mai mică de aşteptare a candidaţilor la programarea probei practice. Una dintre acestea ar fi deficitul de personal, în condiţiile în care numărul candidaţilor creşte constant, de la an la an. Potrivit autorităților, faţă de primul trimestru al anului 2016, există o creştere de 17 la sută în ceea ce priveşte numărul candidaţilor examinaţi la proba practică.

În condiţiile în care obţinerea permisului de conducere este un subiect tot mai discutat, această măsură nu face decât să înlăture suspiciunile şi să asigure o transparenţă cât mai mare.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea