Reguli noi la CFR Călători

Pe lângă dezinfecția străzilor, a trotuarelor, a zonelor aglomerate și a spațiilor destinate călătorilor, demersuri luate de către Primăria Constanța și CFR Călători a luat o serie măsuri în acest sens, pentru a stopa răspândirea virusului Covid-19.

Totodată, potrivit unui comunicat de presă,  CFR Călători modifică regulile de rezervare a locurilor în trenuri pentru asigurarea protecţiei călătorilor pe perioada stării de urgenţă.

“Pentru combaterea răspândirii infecţiei cu COVID-19 şi pentru protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu, CFR Călători a decis să ia măsuri pentru a asigura spaţiu între pasageri, în trenuri. Se va aplica regula – un loc liber, un loc ocupat – astfel încât pasagerii să stea dispersaţi într-un vagon. Acelaşi principiu se aplică şi în cazul vagoanelor de dormit sau cuşetă”, precizează reprezentaţii CFR Călători.

Personalul de tren a fost instruit să avizeze şi să îndrume călătorii să respecte distanţa minimă recomandată. De asemenea, pentru persoanele care fac naveta, cu trenul, CFR Călători a suplimentat deja numărul de vagoane cu 25. Reamintim că, odată cu decretarea stării de urgență, măsurile de prevenire și combatere a virusului Covid-19 s-au înasprit.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: George Dima