Reguli drastice pentru candidați și alegători

Daca in anii trecuti candidatii la alegeri erau obisnuiti sa ofere tot felul de cadouri si sa organizeze concerte unde pe scena urcau artisti celebri, anul acesta lucrurile stau total diferit. Afisele electorale si corturile sunt interzise. De asemenea, nici traditionalele pixuri, brichete, geci, sepci si galeti nu vor mai fi oferite.

Timp de 30 de zile, candidatii se pot întrece în promisiuni, totul pentru a-i convinge pe alegători că merită să ocupe fotoliul de primar. Doar că, în acest an, regulile s-au schimbat radical. Românii nu vor mai fi asaltati de afise electorale de mari dimensiuni cu însemnele diferitelor partide politice, în timpul campaniei fiind permise doar afise de maximum 50 de centimetri pe 35 de centimetri. Medgidienii sunt de parere ca  toate aceste modificari sunt binevenite.

În cazul in care legea nu va fi respectata, candidatii riscă să fie amendati, iar sumele sunt cuprinse între 600 si 200.000 de lei. În perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie, pe lângă afise, ca materiale de propagandă permise sunt şi materiale de propagandă electorală audio sau video, difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă electorală on-line, broşuri, pliante şi alte materiale tipărite. În timpul campaniei electorale, candidaţilor li se asigura spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. Acestea pot fi stabilite la sediul primăriei, in case de cultură, cămine culturale, cinematografe, în şcoli si  universităţi. Campania electorala se incheie pe 4 iunie, urmand ca a doua zi romanii cu drept de vot sa isi aleaga primarii.

Reporter: Alexandra Steoleaca ; Imagine: Aysun Agi-Etem