Regulamentul de îngrijire la domiciliu, aprobat la Medgidia

Consilierii locali din Medgidia au aprobat, proiectul de hotărâre ce vizează regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului de îngrijire persoane vârstnice la domiciliu. Iniţial, prevederile proiectului au fost prezentate în dezbatere publică şi au ca scop oferirea de servicii de îngrijire pentru persoanele care nu se pot gospodări singure.

Conform regulamentului aprobat de aleşii locali, personalul specializat va desfăşura activităţi menite să le asigure un trai mai bun vârstnicilor. Acestea pornesc de la servicii de îngrijire şi igienizare corporală, asigurarea unei alimentaţii corecte, precum şi servicii în afara locuinţei. Printre acestea se numără plata facturilor, realizarea de cumpărături şi orice alte activităţi pe care persoana îngrijită nu le poate face singură. Marian Iordache spune că în Medgidia serviciul este unul necesar.

Finanţarea serviciului se face din două surse, respectiv, beneficiar şi buget local. Astfel, beneficiarul contribuie cu un procent din pensie.

În altă ordine de idei, în viitoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal Medgidia urmează să se aprobe şi numărul maxim de posturi de asistenţi personali. Proiectul vizează ajutorul oferit pentru persoanele cu handicap grav în decursul anului 2016.

Redactor: Paul Alexe