Regulamentul de funcţionare a pieţelor agroalimentare din Medgidia stârneşte din nou controverse

La dezbaterea publică organizată la Casa de Cultură I.N.Roman din oraş, vânzătorii sunt nemulţumiţi că trebuie să plătească pe metrul pătrat de spaţiu comercial 5 lei.

Amânat în prima dezbatere, subiectul ce vizează buna funcţionare a pieţelor a fost intens dezbătut atât de primarul Marian Iordache cât şi de comercianţii prezenţi. Oamenii care îşi desfăşoară activitatea în pieţele Medgidiei au fost invitati la Casa de Cultură I. N.R oman, pentru a li se aduce la cunoştinţă noile prevederi. În  prima dezbatere, comercianţilor li s-a spus că preţul pentru un spaţiu de un metru pătrat este de 5 lei, fapt ce a stârnit furia oamenilor. Acum  însă, s-a stabilit ca vânzătorii să plătească doar 2 lei.

Comercianţii trebuie de asemenea să aibă grijă de curăţenia în pieţe, iar  spaţiul va fi sistematizat, astfel încât cumpărători să îşi poată face piaţa fără să se impiedice de lăzile cu marfă.

Oraşul Medgidia va beneficia de un centru de cercetări forestiere şi pomicole ce va fi amenajat în partea de Nord a oraşului în vecinătatea pepinierei. Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi-a exprimat intenţia de a construi un centru de cercetare ecologică şi terestră. Acest centru va favoriza crearea de noi locuri de muncă pentru pomicultorii şi silvicultorii din localitate care se află în şomaj.

Odată cu  stabilirea bugetului local au fost prezentate şi proiectele pentru anul 2013. Prioritară pentru acest an este reabilitarea străzilor, îmbunătăţirea iluminatului stradal şi investirea in parcul industrial.

Deşi bugetul este considerabil mai mic faţă de anul trecut, se va încerca o economie pe toate planurile pentru a duce la bun sfârşit toate proiectele demarate.

Reporter: Catalina Smereca ; Imagine: Valentin Cerbanescu