Regiunea Afrin, atacată de armata turcă

Regiunea Afrin, din nordul Siriei, controlată de Unitățile de Apărare a Poporului a fost atacată, duminică, de armata turcă. Ofensiva face parte din cadrul operațiunii ”Ramura de măslin” lansată împotriva miliției kurde, catalogată ca fiind teroristă de Guvernul de la Ankara.

Atacul armatei turce asupra regiunii Afrin, din nordul Siriei, a fost lansat, duminică, în jurul orei locale 11.45, dinspre localitatea de frontieră Gulbaba. Ofensiva se încadrează în operațiunea aeriană și terestră ”Ramura de măslin” declanșată, sâmbătă, de forțele militare din Turcia împotriva militanților kurzi, considerați teroriști de către Guvernul de la Ankara.

153 de ținte ale membrilor din Unitățile de Apărare a Poporului care controlează regiunea Afrin au fost distruse de militarii turci. Obiectivele vizate au fost adăposturile și depozitele de armament ale militanților kurzi. Atacul militar turc a continuat de la sol, tiruri de artilerie țintind pozițiile milițiilor kurde sprijinite de Statele Unite.

Presa din capitala Turciei a precizat că patru rachete trimise dinspre teritoriul sirian au lovit, duminică, un oraș turc de graniță, trei dintre ele avariind două imobile iar cea de-a patra căzând pe un teren viran.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei a menționat pe pagina unei rețele de socializare că:

“Turcia aşteaptă ca aliaţii săi să sprijine lupta împotriva terorismului în toate formele sale.”

Rebelii sirieni pro-turci controlează parțial regiunea Afrin, în timp ce Unitățile de Apărare a Poporului dețin o enclavă. Militanții kurzi sunt aliații Washingtonului în lupta împotriva jihadiștilor Statului Islamic, în vreme ce Guvernul de la Ankara îi consideră teroriști, apropiați de Partidul Muncitorilor din Kursistan.

Redactor: Mihaela Țânțaru