Registrul Comertului ar putea sa ajunga din nou in curtea Camerei de Comert

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-1nVwGCoslg[/youtube]Criticate de consiliul national al IMM-urilor, camerele de comert contraataca. Referitor la acuzele ca ar vrea Registrul comertului in curtea lor pentru patrimoniu, reprezentantii CCINA afirma ca nu exista de fapt niciun patrimoniu. Mai mult, camerele de comert dispun doar de aparatură, pentru ca pana si cladirile in care functioneaza sunt inchiriate.

Reprezentantii Camerei ar putea folosi astfel baza de date a registrului comertului pentru statistici. Asa ar putea, de exemplu, sa determine cuantumul capitalului strain din Constanta provenit din fiecare tara, dar si cifrele de afaceri si profitul companiilor. In plus, trecerea registrului in sectorul privat ar putea rezolva problema cozilor interminabile.

In contextul dat, exista totusi angajati care se tem sa nu-si piarda locul de munca, temere intemeiata numai in cazul unei productivitati scazute.

Daca va fi preluat de Camera de Comert, registrul va fi mutat inapoi in sediile institutiilor. Pana la momentul mutarii, CCINA ar putea plati chiria actualelor sedii.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.