Regii patinajului vin la București

Kings on icePotrivit organizatorilor, gala aniversară “Kings On Ice” va reuni la Bucureşti, pe 30 martie, campioni mondiali ai patinajului artistic contemporan. Una dintre cele mai iubite şi premiate patinatoare ale tuturor timpurilor, Irina Sluţkaia va sosi pentru prima dată în România. Cu un palmares impresionant, ce include două medalii la campionate mondiale, şapte titluri în campionate europene, două medalii olimpice, precum şi multe alte trofee la activ, Irina Sluţkaia este o figură emblematică în istoria patinajului.

La cea de-a cincea ediţie “Kings On Ice” de la Bucureşti va fi prezent, în premieră, şi patinatorul american Johnny Weir. Acesta a debutat în anul 1996, la campionatele pentru juniori, unde timp de aproape cinci ani a câştigat numeroase premii şi medalii. Afirmându-se încă de la început ca un strălucit artist al patinajului, Weir a obţinut titlul de cel mai bun patinator din lume la secţiunea pentru juniori din anul 2001.

Celor doi patinatori li se va alătura şi îndrăgitul Brian Joubert. Celebrul sportiv a devenit un nume reprezentativ pentru patinajul artistic din Franţa şi nu numai, clasându-se pe primul loc în competiţia masculină a Campionatelor Mondiale de patinaj artistic de la Tokyo din 2007. El a câştigat atunci aprecierea absolută a publicului şi în special a susţinătorilor francezi, aducând ţării natale o medalie de aur într-o competiţie mondială după o pauză de 42 de ani. Cu şapte medalii de aur câştigate la campionatul naţional din Franţa, presa internaţională l-a declarat în repetate rânduri drept “regele francez” al patinajului artistic, tânărul sportiv trecându-şi în palmares şi titlul de campion european, în 2004, 2007 şi 2009. Cariera sa cuprinde numeroase alte medalii şi distincţii la diferite competiţii internaţionale, fiind totodată unul dintre cei mai carismatici reprezentanţi ai acestui sport.

Anul acesta, alături de cei mai buni patinatori ai momentului, la gala “Kings On Ice” vor participa Evgeni Plushenko, dar şi binecunoscutul violonist Edvin Marton.

Astfel, ediţia “Kings on Ice” din acest an va continua tradiţia inaugurată în 2007 şi promite publicului român un nou spectacol impresionant de acrobaţii şi dans pe gheaţă, mai multe detalii despre întreaga distribuţie a show-ului de la Bucureşti urmând a fi anunţate în perioada următoare. Biletele au prețuri cuprinse între 100 și 400 de lei.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu