Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a decis reluarea rutei 5B

Constănțenii care locuiesc în zona kilometrul 5 și folosesc mijlocul de transport în comun au motive de bucurie. Regia Autonomă de Transport în Comun a decis reluarea rutei 5B.

Pe tot parcursul verii, linia de transport în comun 5B a fost suspendată după ce, la primărie a ajuns o solicitare însoțită de mai multe semnături, prin care o persoană cerea suspendarea sau redirecționarea traseului autobuzului. Femeia respectivă locuiește pe strada Mușcatelor și a strâns semnături de la toți locuiltorii de pe stradă. Linia a fost suspendată începând cu data de 16 iulie. Însă, traseul a fost reintrodus pe o altă rută. Astfel, linia 5B va merge pe următorul traseu:

Gară – Km. 5, strada Comarnic – Km. 5, Strada Meşterul Manole – Gară

Strada Meșterul Manole este mult mai lată ca dimensiuni, iar autobuzele vor putea parcurge liniştite cartierul, fără a mai supăra locuitorii afectaţi de fosta rută a liniei. Până să fie suspendată linia, traseul era efectuat pe ruta Gară- strada Comarnic- Strada Mușcatelor- Gară. RATC a decis reluarea rutei 5B, începând cu data de 20 octombrie, cu aceleași stații și cu o frecvență de 20 de minute.

Redactor: Cerasela Videanu