Regata Marilor Veliere se întoarce în Constanța

Cele mai frumoase bărci cu pânze ale lumii vor ancora in orasul de la malul mării in luna septembrie. Sunt așteptate la start 15 veliere din 6 țări, cu un total de peste 1.000 membri de echipaj.

Regata Marilor Veliere din 2015 a fost o cursă spectaculoasă, navele si echipajele participand la o serie de competiții care s-au desfășurat între câteva porturi de la Marea Neagră. Anul acesta, pe 15 septembrie, ambarcatiunile cu vele vor cutreiera din nou valurile involburate.

Ca si participare intrernationala, Rusia intra in competitie cu cele mai multe ambarcatiuni, opt la numar, România are două , Bulgaria – două iar Italia, Polonia și Spania au fiecare câte un velier. In acest tip de competiție, navele sunt clasate după velatură , cea tradițională fiind clasa A. Din această clasă face parte și velierul românesc Mircea, cu o lungime de peste 92 de metri. Așa că, cei care nu v-ați făcut planuri pentru perioada 8-11 septembrie puteți admira la Constanța cele mai impresionante veliere ale lumii. Evenimentul este organizat de Navigator Yacht Club, în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân și Liga Navală Română, cu sprijinul Administrației Porturilor Maritime Constanța.

Redactor: Camer Nita