Reforma din învățământ este continuată de Guvernul Ponta

Guvernul va analiza dacă va menţine şi în 2013 clasa pregătitoare în şcoli. Premierul Victor Ponta a precizat că, anul acesta sistemul a fost păstrat deoarece înscrierile erau în derulare la momentul instalării noului Executiv, iar o decizie de anulare ar fi creat prejudicii.

Pe de altă parte, ministrulul Educaţiei a suspendat toate plăţile, după ce premierul a cerut auditarea achiziţiilor pentru dotarea claselor pregătitoare.

Premierul a arătat că, pentru clasa pregătitoare, au fost alocate în buget 26 milioane lei pentru mobilier şi 23 milioane lei pentru materiale. Tot în scopul îmbunătățirii sistemului de învățământ, Ministerul Educaţiei va atribui fără licitaţie cinci softuri, în valoare de aproape 300 de mii de euro, necesare desfăşurării testelor naţionale şi bacalaureatului.

Anul scolar 2012-2013 va incepe cu clasa 0 pentru copiii “absolventi” de grupa mare, care nu au facut grupa pregatitoare la gradinita si cu clasa I pentru copiii “absolventi” de pregatitoare.  În ceea ce privește bacalauretul, sesiunea 2012 se va desfășura între 11 iunie-13 iulie.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Raluca Damian