Referendum pentru familie

Peste puțin timp, românii vor fi întrebați la referendumulul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord sau nu cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament. O ordonanță de urgență în acest sens a fost adoptată în ședința extraordinară de guvern din data de 18 septembrie anul curent.

Românii sunt chemați la vot pe 6 și 7 octombrie 2018 între orele 7.00 -21.00 pentru a-și exprima opțiunea de a fi schimbate sau nu din Constituție cuvintele „căsătoria între soți” cu formularea „căsătoria între un bărbat și o femeie”.

Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi “Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” La această întrebare alegătorii trebuie să răspundă cu da sau nu. În cazul alegerii variantei DA, acest lucru va însemna că votantul își dorește modificare legii 48 din Constituție cu formularea „căsătoria între un bărbat și o femeie.” Dacă cetățeanul alege să bifeze căsuța cu NU, înseamnă că votul său merge spre varianta menținerii actualei formulari, respectiv „căsătoria între soți”.

Pentru că a rămas puțin timp până la votare, actele normative adoptate stabilesc dimensiunile buletinului de vot şi ale textului acesteia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet