Referendum pentru demiterea primarului Cristian Radu

Supărare mare în rândul aleşilor locali, prezenţi la şedinţa de consiliu de săptămâna trecută. Primarul Radu Cristian este nemulțumit faţă de refuzul consilierilor de a-i aproba un împrumut, care să fie utilizat pentru reabilitarea iluminatului sau al străzilor din urbe. În același timp,  aleşii de opoziţie au acuzat administraţia locală de îndatorarea cetăţenilor, precum şi de faptul că Mangalia este lăsată pradă mizeriei, gropilor, câinilor şi buruienilor.

Pentru început, doi noi consilieri locali, Dorel Toma (PNL) şi Mihail Bănceanu (PSD)), au depus jurământul de investire în funcţie, înlocuindu-I, astfel, pe Lucian Nichita, ajuns director al Direcţiei de Cultură Mangalia, şi pe Bogdan Maganu, noul manager al Sanatoriului Balnear.

În continuare, într-o scurtă alocuţiune, edilul local, Cristian Radu, a declarat că împrumutul pe care doreşte să îl facă va sta la baza unor proiecte necesare Mangaliei.

Scânteia care a aprins disputele din Consiliul Local a venit de la un proiect de hotărâre privind o rectificare bugetară, prin care, spun aleşii, s-ar fi supraevaluat veniturile primăriei.

Tot Paul Foleanu a mai spus că este inutil ca Mangalia să împrumute bani, din moemnt ce aceştia sunt cheltuiţi pe lucruri inutile.

Un alt consilier, Nicolae Moroianu, a declarat că starea jalnică în care se află Mangalia se datorează edilului Radu şi echipei sale „importate“, făcând, astfel, referire la faptul că marea majoritate a directorilor din primărie sunt din alte localităţi.

Tocmai din cauza acestor probleme care par fără rezolvare, Nicolae Morianu a declarat că, în nume personal şi fără umbrela vreunui partid, va iniţia un referendum de demitere a primarului Cristian Radu.

Acţiunea de strângere de semnături pentru demiterea primarului a demarat astăzi, în faţa Casei de Cultură, urmând să continue pe tot parcursul zilelor următoare.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin