Reduceri de personal la Finanțe!

Restructurări în cadrul Ministerului de Finanțe! Ajustarea numărului de personal va fi însoțită de o majorare a remunerațiilor pentru angajații din această instituție. Anunțul a fost făcut în data de 28 martie de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Salariile din Ministerul Finanţelor vor creşte la nivelul anului 2022 şi motivul pentru care am propus acest lucru este acela că ministerul de Finanţe are un volum foarte mare de activitate, oamenii din Minsterul de Finanţe încearcă să îşi găsească locuri de muncă mai bine plătite, dar ne-am asumat că această majorare se încadrează în bugetul pe care Parlamentul l-a aprobat în zona de cheltuieli de personal. Cu alte cuvinte mai puţini, mai eficienţi şi mai bine plătiţi”, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Pentru moment, nu se cunoaște nici procentul de creștere al salariilor, dar nici totalul angajaților care vor pleca din minister.

La nivelul administrației publice centrale, a fost declanșată o analiză a organigramelor instituțiilor, a cheltuielilor și activității desfășurate în vederea reducerii costurilor nejustificate. Se pune astfel accent pe majorarea investițiilor. Evaluarea trebuie să fie finalizată până la încheierea primului  semestru al acestui an, astfel încât următoarea rectificare bugetară să includă efectele pozitive ale demersului.

Redactor: Mihaela Țânțaru