Reducerea TVA la 20%…doar pe hârtie !

Reducerea taxei pe valoare adăugată la 20% s-a făcut mai mult pe hârtie decât în realitate. La cumparaturi, oamenii au scos din buzunar aceeasi sumă pentru produsele pe care obisnuiesc sa le cumpere zilnic. Situația se repetă şi când vine vorba despre servicii. Preturile practicate de taximetristi au ramas neschimbate .

Taxa pe valoare adăugată a scăzut de la 1 ianuarie cu patru procente, însă la raft preţurile multor produse au rămas neschimbate comparativ cu luna precedentă. Dupa ce au facut primul tur al magazinelor în acest an, constantenii au constatat ca preturile produselor pe care le cumpara frecvent au ramas neschimbate. Marii retail-eri si-au luat masuri de precautie si au scumpit produsele la raft cu o lună înainte de reducerea TVA. Astfel, produsele se afla la vanzare la suma initiala.

O simplă verificare a tarifelor afişate pe taxi-uri ne confirma din nou faptul ca, pentru clienţi, nu s-a produs nicio schimbare. Scăderea TVA de la 24 la 20 la sută ar trebui să se reflecte inclusiv la prima factura la telefon din anul în curs, iar românii să plătească astfel mai puţin pentru convorbiri.

Reporter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes