Rectificarea bugetară a fost adoptată

După ce președintele Klaus Iohannis a suspendat sedința CSAT de ieri din lipsa consensului, astăzi Guvernul a mers mai departe cu adoptarea rectificării bugetare. Relațiile dintre Președinție și Guvern rămân în continuare tensionate.

https://www.youtube.com/watch?v=kqnQmB1QikE

Președintele Klaus Iohannis a anunțat ieri că nu s-a putut obține consens în CSAT pentru emiterea rectificărilor bugetare și a suspendat ședința, cerând Guvernului să elaboreze o nouă propunere.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că suspendarea şedinţei CSAT nu este prevăzută în lege şi a cerut desecretizarea stenogramei pentru a vedea care a fost punctul de vedere al fiecărei părți.

”Din ce s-a discutat în şedinţă, pe bugetul fiecărei structuri membre a CSAT, opiniile celor prezenţi diferă total faţă de concluzia pe care domnul preşedinte a exprimat-o public. Cred că este obligatoriu şi de bun simţ să cerem desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare structură membră în parte. Este un lucru normal şi oferă transparenţă faţă de cetăţean”.

Astăzi, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Executivul va adopta rectificarea bugetară, precizând că a fost îndeplinită obligația de a cere avizul CSAT și că sunt asigurate fondurile necesare pentru funcționarea tuturor instituțiilor statului.

Președintele Iohannis a convocat pentru mâine o nouă întâlnire în ceea ce privește aprobarea rectificării bugetare. Premierul va face în zilele următoare o vizită de lucru în Spania.

”Voi face mâine o vizită de lucru în Spania, unde voi avea o întrevedere cu omologul meu spaniol şi voi fi primită de regele Spaniei. Voi fi însoţită de mai mulţi colegi – vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Apărării, ministrul Mediului de Afaceri, ministrul Fondurilor Europene”, a declarant Viorica Dăncilă, Premierul României

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că discuţiile vor viza aprofundarea relaţiilor bilaterale în domeniul economic, apărării, administraţiei publice, absorbţiei fondurilor europene, precum şi aprofundarea cooperării în plan european.

Redactor: Denisa Albu