Reconstituire istorică la Constanța

Zona veche a Constanței va fi încărcată de istorie în acest weekend. Trei momente de luptă ce amintesc de bătăliile crâncene date în Dobrogea de Armata Română în Primul Război Mondial, vor fi refăcute prin actori ai istoriei militare.

De frica ocupaţiei germano-bulgare-turce, populaţia Dobrogei a plecat în surghiun, în Moldova, singurul ţinut care mai rezista încă asalturilor inamice. Oamenii au revenit la casele lor în toamna lui 1918, după încheierea armistiţiului din 11 noiembrie 1918.

Reconstituirea Marelui Război care a devastat Constanţa va fi pusă în scenă în zona veche a oraşului, în acest weekend. Cei prezenți vor putea asista la trei momente de luptă: primul, la fostul Palat Regal, al doilea, în faţa Muzeului de Artă Populară, al treilea şi, cel mai important, în Piața Ovidiu. Evenimentul se va încheia cu o defilăre spectaculoasă cu torţe.

Evenimentul este organizat de către Asociatia Culturală Tomis şi Andrei Neagu în parteneriat cu mai multe asociaţii şi parteneri privaţi din Constanţa.

Redactor: Alexandra Panait