Rechizitorii încurcate

Justiția din România face ravagii! Magistrații de la Judecătoria Ploiești au încurcat rechizitoriile și în loc să judece și să soluționeze cazul unei morți suspecte, au analizat un dosar despre un accident rutier.

Nenorocirea familiei Furcelea a început în urmă cu patru ani. Atunci, fiul familiei, Marian, în vârstă de nouă ani, a fost găsit mort lângă o sondă care nu era protejată de gard. Părinţii copilului au dat în judecată compania și au cerut pagube morale de 1 miliard de euro. Ulterior, au revenit asupra deciziei şi au cerut doar 9 milioane de euro. Pe parcusul procesului, Judecătorii au stabilit că părinții trebuie să fie despăgubiţi cu 380.000 lei și că societatea va plăti daune morale către rudele victimei în valoare de 135.000 de euro. Ambele părți au făcut apel la instanța superioară, Curtea de Apel Ploiești. Aici, magistrații au constatat că judecătorul de la prima instanță a folosit metoda copy-paste și a făcut un rechizitoriu în care se vorbea despre un accident rutier, în care era vorba despre alt incident, alți inculpați, altă zi și alt loc.

Până acum, cea mai mare sumă de bani aprobată de către instanţele prahovene drept daune morale acordate urmaşilor, a fost de jumătate de milion de euro. Acești bani trebuie să-i plătească un şofer, autorul unui accident mortal care a avut loc în centrul municipiului Câmpina.

Redactor: Alexandra Panait