Rechizite expirate comercializate elevilor

Începerea anului școlar vine cu verificări din parte inspectorilor CJPC. Echipele au descoperit în magazinele care vând rechizite plastilină cu termen de valabilitate expirat și caiete cu etichete incompletă. Pentru toate deficiențele inspectorii au aplicat sancțiuni.

Comisariatul Județean Pentru Protecția Consumatorilor a dat startul verificărilor în ceea ce privește comercializarea rechizitelor școlare. Patru hipermarketuri din Constanța au fost verificate, iar neregulile nu au intarziat să apară.

Au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare de 21 000 de lei. Loturile de produse cu etichetare neconformă au fost oprite de la comercializate până la remedierea deficiențelor constatate, iar lotul de plastelină expirat a fost interzis. Dacă rechizite expirate sunt folosite de copii, aceștia riscă să își pună sănătatea în pericol.

Acțiunile de verificare vor continua. Comericianții care vind produse neconforme și încalcă prevederile legale vor primi amenzi de până la 20 de mii de lei.

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: Adi Florea