Recensămîntul la Constanţa (VIDEO)

Constanţa este unul dintre oraşele cu cea mai mare densitate de locuitori din  România, iar populaţia feminină este majoritară. Aşa s-ar traduce datele oficiale ale recensămîntului din 2012.

Potrivit datelor preliminare ale recensămîntului anual, populaţia feminină reprezintă mai mult de jumătate din numărul locuitorilor domiciliaţi pe raza municipiului Constanţa. În acelaşi timp, numărul total al constănţenilor a scăzut faţă de anul trecut, ajungînd la aproximativ 630 de mii de persoane.

Cei mai mulţi constănţeni se regăsesc în statisticile gospodăriilor populaţiei, cu un procent de peste 99 la sută. Vorbim însă şi despre un procent de aproape 2 la sută dintre ei, care se regăsesc în gospodării instituţionale. O parte dintre aceştia reprezintă persoanele fără adăpost.

Din punct de vedere al confortului, majoritatea constănţenilor au în locuinţe bucătărie şi baie, dar totodată există incă discrepanţe majore între cei care locuiesc la ţară şi cei care stau la oraş. Dacă în municipiu, peste 90 la sută din locuinţele înregistrate dispun de aceste utilităţi, în mediul rural, procentul se înjumătăţeşte.

Şi la nivel naţional recensămîntul a adus numeroase schimbări faţă de anii precedent. De la an la an, numărul populaţiei de pe teritoriul României s-a redus considerabil.

Redactor: Andreea Barbu