Realitatea, altfel decât pe hârtie la Medgidia

Locuri de parcare noi, staţii de autobuz moderne şi un pod rutier reabilitat şi modernizat. Așa era prezentat locuitorilor municipiului Medgidia un proiect integrat în anul 2014. Vestea că statul în picioare în frig, ploaie sau ninsoare pentru a aștepta autobuzul va devein amintire i-a bucurat pe cetățeni. După mai multe amânări montarea refugiilor pentru călători a început, însă unii cetățeni se declară nemulțumiți de modul în care arată noile stații.

În așteptarea mijloacelor de transport în comun, de-a lungul anilor, oamenii din Medgidia au fost nevoiți să îndure condițiile meteorologice nefavorabile sub cerul liber. Asta, deoarece, multe dintre spațiile destinate adăpostirii călătorilor arătau necorespunzător sau erau distruse. Vestea că toate refugiile vor fi înlocuite a fost una bună. Lucrarea face parte din proiectul european de reabilitare și modernizare străzi, pod rutier, parcări și stații de autobuz.

Cetățenii au așteptat nerăbdători montarea noilor stații. Însă, la vederea acestora, mulți oameni au rămas dezamăgiți de lipsa băncuțelor, dar și de faptul că nu există părțile laterale care să îi protejeze de vânt și precipitații, așa cum promiteau autoritățile.

Proiectul a fost derulat cu fonduri europene nerambursabile. Potrivit autorităţilor locale, stațiile vor fi completate în viitor și cu părți laterale, pentru a oferi condiții mai bune cetățenilor. Până atunci, oamenii trebuie să spere că noile stații nu vor fi distruse în totalitate. Asta dacă avem în vedere faptul că vandalii au distrus deja un astfel de amplasament, la nici o lună de la montare.

Redactor: Paul Alexe