Reales chiar și după trecerea în neființă

Primarul comunei Deveselu, decedat cu două săptămâni în urmă, a câștigat, duminică, alegerile. Ion Aliman, candidat al Partidului Social Democrat pentru un nou mandat, a fost confirmat pozitiv, cu virusul Sars-Cov-2, pe data de 4 septembrie și internat la Spitalul suport Covid, din Caracal.

Cu toate că Aliman a fost tranferat la spitalul Colentina, din capitală, starea lui de sănătate s-a înrăutățit iar la scurt timp a decedat. Pentru că s-a întâmplat acest lucru cu două săptămâni înainte de alegerile locale, buletinele de vot nu au mai putut fi schimbate, iar mulți oameni au votat cu primarul decedat.

O înregistrare postată pe pagina de Facebook, surprinde cum zeci de oameni au mers în cimitir, după ce primarul decedat Ion Aliman a câștigat alegerile, cu peste 70% din voturi.

Ion Aliman avea 57 de ani şi candida pentru al treilea mandat la primăria Deveselu. Comuna s-a dezvoltat rapid în mandatele lui, iar edilul era iubit de localnici. În Deveselu se vor organiza alegeri parțiale. Până atunci, viceprimarul social-democrat va avea atribuțiile de primar interimar.

Redactor: Oana Jărloianu