Reabilitarea staţiunii Saturn, motiv de scandal

Dezbaterile privind demararea unui proiect, pe fonduri europene, pentru reabilitarea staţiunii Saturn, au intrat în linie dreaptă. Primăria Mangalia a organizat o ultimă întâlnire cu agenţii economici, dar şi cu cetăţenii zonei, pentru a stabili retuşurile pe care le va suporta proiectul iniţial de modernizarea a staţiunii. Din păcate, doar câţiva operatori din turism din zonă au catadiscit să vină la această întâlnire, de care, de altfel, depinde soarta Saturnului pentru următorii ani.

Potrivit angajaţilor primăriei care au lucrat la planul de reabilitare a staţiunii Saturn una dintre măsurile imediate ar fi înlocuirea vechii reţele electrice cu una noua, aparţinând municipalităţii:

O modificare solicitată de agenţii economici, dar care nu a putut fi pusă în practică a stârnit discuţii aprinse între participanţii la dezbatere. Aceasta viza amenajarea unei zone de promenadă în centrul staţiunii, lucru care nu a fost pe placul tuturor agenţilor economici:

Ulterior dezbaterii finale, viceprimarul Mangaliei, Dragoş Angelescu, ne-a declarat că modificările aduse proiectului iniţial vizează amenajarea unor sensuri giratorii, dar şi renunţarea la unele piste de biciclete:

În cadrul proiectului vor mai fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban, se vor amenaja spaţiile verzi şi supravegherea video a străzilor propuse pentru reabilitare. Spaţiul verde va fi reamenajat cu jardiniere, iar în proximitatea acestora va fi montat mobilier urban pentru o mai bună încadrare în spaţiul peisagistic din staţiune. Potrivit memoriului tehnic, se vor amenaja locuri de parcare pe cele patru străzi supuse reabilitării: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

Redactor: Mihaela Dubei