Reabilitarea parcurilor la Medgidia

Unul din cele mai mari parcuri din Medgidia oferă o imagine dezolantă. Bănci lăsate în ruină, spaţii de joacă abandonate şi spaţii verzi acaparate de buruieni. Toate acestea se pot schimba printr-un proiect al municipalităţii ce vizează reabilitarea parcurilor din oraş.

Administraţia locală din Medgidia a realizat un plan integrat de dezvoltare urabană ce cuprinde un proiect pe care va schimba complet faţa localitaţii. Cel puţin asta susţin autorităţile locale care vor să reabilliteze parcurile din zona de est, cât şi parcul 1 mai. În acest sens a fost depus la Ministerul Administraţiei şi Dezvoltarii regionale un proiect pe fonduri structurale, în valoare de 1 miliard de euro.

Parcul 1 Mai a fost ani buni lăsat în paragină deşi este  unul dintre cele mai mari din Medgidia. Cu ajutorul banilor de la Guvern plopii şi sălciile vor fi înlocuiţi de 10 mii de magnolii şi chiparoşi, vor fi plantate flori decorative şi aduse bănci noi.  În plus, spaţiile verzi vor avea propriul lor sistem de irigaţii.

Locuitorii municipiului Medgidia sunt reticenţi faţă de reuşita acestui proiect pentru că, spun ei, unii tineri din oraş sunt cunoscuţi pentru actele de vandalism.

Pentru siguranţă, în parcul 1 Mai vor fi montate camere video ce vor supraveghea 24 de ore din 24 orice mişcare.

Reporter: Loredana Balasa ; Imagine: Dan Pauna