Reabilitarea Cazinoului din Constanța este din nou blocată

Răsturnare de situație în cazul Cazinoului din Constanța, una dintre cele mai controversate căldiri istorice din România. Simbolul orașului de la malul mării nu se mai reabilitează.

Cel puțin deocamdată. Deși  vicepremierul Daniel Suciu venise la Constanța special ca să semneze contractul pentru demararea lucrărilor, acest lucru nu a mai fost posibil, după ce una din firmele care au pierdut licitația a depus două noi contestații în ceea ce privește procedura de atribuire a contractului. Ieri, la scurt timp după ședința de guvern, primul ministru Viorica Danicilă, anunța și dădea asigurari că astăzi contractul de finanțare pentru reabilitarea Cazinoului va fi semnat de vicepremierul Daniel Suciu la Constanța.

Suciu a ajuns la Constanța însă contractul nu s-a mai semnat. Aseară, firma care a fost descalificată la cea de-a patra licitație organizată în septembrei a depus din nou contestație. A făcut-o și în spetembrie la comisia de evaluare a ofertelor și i-a fost respinsă. Acum a mers la consiliul național de soluționare a contestațiilor dar și în instanță, ceea ce a dus la imposibilitatea autorităților centrale de a mai semna contractul de finanțare.

Suciu a acuzat firma contestatară de rea voință și susține că singurul interes al acesteia a fost acela de a bloca semnarea contractului. Culmea este că, în consorțiul care a pierdut licitația, unul dintre asociați este o companie la care statul român este majoritar.

Între timp Cazinoul din Constanța continuă să se degradeze. Asta în ciuda lucrărilor de punere în siguranță realizate iarna trecută, gratis de către o firmă privată. O recunosc constănțenii dar și turiștii care ne vizitează încă orașul chiar și acum în extrasezon. Unii dintre ei, străini, se oferă chiar să doneze bani pentru reabilitarea lui.

Valoarea proiectului de restaurare și reabilitare a Cazino ului din Constanța este de 60 milioane lei, iar termenul de execuţie de 30 luni.

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: George Dima