Reabilitare pe banii medgidienilor

Lucrarile la podul din Medgidia au demarat, dar nu se știe cand se finalizează. Susținerea financiară a proiectului era asigurată din fonduri europene, dar conditiile pentru finantare nu au fost indeplinite. Drept urmare, intreaga suma va fi returnata, iar lucrarile se vor efectua cu bani de la bugetul local.

Cetățenii s-au bucurat odată cu demararea lucrarilor de reabilitare la Podul din Medgidia. Insa bucuria nu a durat prea mult… In pragul iernii, vestea ca nu se poate respecta termenul de finalizare a atras si probleme. Alesii locali s-au intalnit in sedintă de indată doua zile la rand pentru a dezbate situatia si a lua o decizie.

Echipa de proiect sustine ca vinovat pentru intarziere ar fi constructorul care nu si-a indeplinit obligatiile. Consilierii sunt de alta parere și dau vina pe executiv care trebuia sa supravegheze indeaproape lucrarile și respectarea termenelor.

Despre responsabilitate a discutat si consilierul Dumitru Danut Cotirla, care se asteaptă ca vinovatii sa sa isi prezinte demisia.

Dupa lungi dezbateri, consilierii au trecut la vot, iar proiectul de hotărare a fost respins si de aceasta data. Viceprimarul Luminita Vlădescu, si-a argumentat votul prin faptul ca nu mai are incredere in ceea ce spune edilul șef, Marian Iordache.

În consecință, banii de la Uniunea Europeană pentru intreg proiectul vor fi returnați Guvernului.

Pentru lucrarile neexecutate dupa data de 31 decembrie se vor cauta in urmatorii ani surse de finantare, astfel incat sa fie montate balustradele, sa fie reabilitate scarile si tencuite anumite suprafete ale pilonilor si grinzilor. In conditiile date, podul din Medgidia va fi reabilitat cu bani din bugetul local, iar suma investita deja va fi returnata Uniunii Europene.

Redactor: Elenis Vlahbei