Razii pe plajele din Mamaia

Raziile polițiștilor pe plajele din stațiunea Mamaia continuă. Amenzi în valoare de peste 60.000 de lei au fost aplicate vânzătorilor ambulanți care au împânzit, din nou, plajele și deranjează turiștii. Aceste acțiuni au ca scop protejarea populaţiei împotriva așa-zișilor comercianți care, de multe ori, s-au dovedit a avea alte activități decât cele de comerț.

Ca urmare a cooperării dintre I.P.J. Constanţa, Poliţia Locală şi Jandarmerie, în staţiunea Mamaia se acţionează permanent pentru siguranţa turiştilor aflaţi pe litoral. Astfel, în luna iulie, peste 20 de poliţişti ai I.P.J. Constanţa, poliţişti locali şi jandarmi, au acţionat pentru depistarea vânzătorilor ambulanți.

Valoarea totală a acestor sancțiuni este în valoare de 60.500 lei. Prin urmare, cei care sunt surprinși că vând orice fel de produse, pe plajă, fără autorizații, vor fi amendați conform legii.

Cuantumul amenzilor aplicate variază între 500-5000 lei în funcție de gravitatea faptei. Amenda se înjumătățește dacă este achitată în termen de 48 de ore.

Aceste acțiuni au ca scop asigurarea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă al turiştilor, precum și protejarea populației împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Acţiuni similare se vor derula în toată perioada sezonului estival 2017 pentru creşterea siguranţei turiştilor şi prevenirea faptelor antisociale din staţiunea Mamaia.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea