Razie de amploare a polițiștilor constănțeni

O razie de amploare s-a desfășurat la Constanța și-n principalele orașe ale județului azi dimineață timp de 4 ore.

Polițiștii de la rutiertă, transporturi, ordine publică și jandarmii au scotocit toate gările feroviare și împrejurimile acestora. Au fost vizați localnicii certați cu legea, taximetriștii fară acte în regulă și oamenii fară adăpost care-și fac veacul prin gară.

În fața gării din Constanța, taximetriștii parcați la ora 6 dimineața au fost luați la control, unul câte unul. Ofițerii de la Rutieră au verificat actele mașinilor și autorizațiile de transport persoane. Apoi, au urmat verificări importante. Acest șofer care a vrut să se îndepărteze cu scârțâit de roți, a fost tras pe dreapta și legitimat. O neregulă în acte i-a adus și o amendă pe loc, în baza unui proces verbal.

Și peroanele gărilor au fost luate la bani marunți. Pasagerii care așteptau trenurile pentru diferite destinații, au trecut prin filtrul patrulelor de la Transporturi și de la Ordine Publică. Timp de 4 ore, peste 1.400 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au desfășurat controale în zona a 324 de stații de cale ferată. S-a avut în vedere depistarea călătorilor frauduloși, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerșetorie și comerț ambulant, precum și descurajarea oricăror fapte ilegale. În activități au fost angrenați jandarmi si polițiști locali.

Valoarea sancțiunilor aplicate de polițiștii constănțeni este de 1450 de lei.

Redactor: Cristina Niță